Problemen in de persoonlijkheid en identiteit

Behandeling

Problemen in de persoonlijkheid en identiteit

Informatie volgt later.

Behandelmogelijkheden

Cognitieve gedragstherapie

Doelgroep: kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar en jongvolwassenen t/m 25 jaar met persoonlijkheids- en identiteitsproblemen

Informatie volgt later.

COMET Zelfbeeldtraining

Doelgroep: kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar met een laag zelfbeeld, jongvolwassenen t/m 25 jaar met een laag zelfbeeld.

Deze training die ontwikkeld is om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen heet Competitive Memory Training. De COMET training is een cognitief gedragstherapeutische behandeltechniek, waarbij je leert om positiever naar jezelf en de wereld te kijken. Samen met de therapeut wordt gewerkt aan het zelfbeeld aan de hand van een aantrekkelijk werkboek met vele opdrachten. Door herhaaldelijk positieve en motiverende gedachten op te roepen, worden deze toegankelijker gemaakt waardoor je vaker en gemakkelijker op een bekrachtigende wijze met jezelf omgaat. Hiervoor wordt gewerkt met imaginatie, zelfspraak, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek. Uiteindelijk worden deze inmiddels meer toegankelijke positieve gedachten geassocieerd met situaties die normaal gesproken juist negatieve gedachten oproepen. Om zo ook tijdens minder leuke situaties, aan de hand van de beoefende technieken, een positief zelfbeeld te behouden. 

De training wordt bij UvA minds individueel (7 sessies) aangeboden en we werken met het werkboek ”Zelfbeeldtraining voor kinderen en jongeren” (2014) door Marije Kuin & Paulien Peters.

Schematherapie

Informatie volgt later.